miércoles, 3 de junio de 2009

L’ hort de l’Escola del Mar

Aquest curs hem inaugurat l’hort.

Abans de les vacances de Nadal, plantàrem cols i enciams. A principis de febrer les faves i els pèsols i, al març les pastanagues.

Durant tot aquest temps hem pogut anar veient el que anava passant. Primer es van haver de fer les regues amb el tràmec, que va costar força. Una vegada fetes varem fer uns forats a la terra per posar-hi el planter de les cols i els enciams. Més endavant plantàrem les faves, els pèsols i les pastanagues.

Ha estat molt emocionant veure com setmana rere setmana, a poc a poc, tot anava creixent. Una de les activitats que ens ha agradat més era anar a regar: obrir l’aixeta de pas i veure com l’aigua anava inundant la rega era molt divertit.

El que feia molta gràcia era veure com la mateixa aigua anava arrossegant petites fulles com si fossin barquetes. També ens ha fet molta il·lusió veure les flors de les plantes i com aquestes es convertien en petites baines que serien més tard les faves i els pèsols. Com que les regàvem sovint creixeren molt i molt, fins a arribar el dia de la collita.

El cuiner ens les va fer per dinar, però la veritat es que va haver-hi opinions de totes menes pel que fa al gust. A alguns els va agradar força i a d’altres gens. Els que sí ens va agradar a tots va ser emportar-nos a casa les faves com a record de tota l’experiència.